Ljusterö Golfklubb

Damer

Damer

Damverksamheten syftar till att locka fler att spela golf. Målet är att det ska finnas något för alla, dvs både för dem som tycker om att tävla men även för dem som hellre bara spelar för sällskapets skull.

Damverksamheten

Jag som  huvudsakligen arbetar med damverksamheten heter 

Ingrid Leitzler och du kan nå mig via kontaktformuläret längst ned.

Men det finns många fler som är engagerade på ett eller annat sätt.

Säsongen 2024

Säsongen 2023 visades det stort intresse för våra damaktiviteter med många deltagare.

 

Under ett 20-tal år har klubbens damer spelat sin egen Tisdagsgolf. Det har varit mycket trevligt och uppskattat att få spela med andra damer och lära känna nya glada golfare. Vi fortsätter så klart med samma koncept åren som kommer.

 

För det mesta spelar vi sällskapsgolf men även några tävlingar; individuellt och i lag. Under högsäsong startar vi på eftermiddagen och får således sovmorgon.

 

Veckan efter Midsommar hade vi den gångna säsongen en White Lady-tävling där vi klädde oss i vitt och glänste på banan i fint sommarväder. Dagen avslutades med en mannekänguppvisning med golfkläder från shopen, följt av lunch och prisutdelning. Damerna fick också inhandla nya kläder i shopen till rabatterat pris. Vi planerar att fortsätta denna numera tradition även 2024 och framöver.

 

I augusti gjorde vi en hemlig resa till Sundsta GK nära Norrtälje. Vi spelade härlig golf och avslutade med en god lunch.

 

Vi har också i slutet av säsongen haft utbyte med Stockholms Golfklubb. Vi spelar omväxlande hos varandra och tävlar både i blandade lag och individuellt. Vi hoppas kunna fortsätta med detta trevliga evenemang.

 

Förutom tisdagarna finns det ett antal andra damtävlingar i klubbens regi, tex Damstarten, Damslaget och Damavslutet.

Damernas tisdagsgolf

Vid den populära Tisdagsgolfen träffas klubben damer varje tisdag kl 9:00 och spelar tillsammans. De allra flesta gångerna är det sällskapsgolf. Vid några tillfällen klämmer vi in en tävling, men bara för den som vill. Du kan också välja att spela utom tävlan. Du som inte vill tävla eller tvekar – kom och prova i ett tryggt och trevligt sällskap! Ingen prestige, bara roligt och lärorikt.

 

Du kan välja mellan att spela 18 eller 9 hål. Du anmäler dig till all Tisdagsgolf på mingolf.golf.se senast lördag kl 23.59.

 

Alla kan vara med oavsett hcp och även icke medlemmar som då betalar greenfee. Efter rundan vore det trevligt om vi samlas och äter lunch eller tar något att dricka.

Tävlingar vissa tisdagar

Vi återkommer med information om vilka datum vi kommer att tävla. Anmälningsavgiften kommer att vara 75 kr.

Vi hoppas att vi också kan ha träningstillfällen tillsammans med vår PRO (i samarbete med bolaget). Då vässar vi våra slag och får ännu roligare på banan.

Eclectic (13 maj – september)

Vår Eclectictävling inkluderar alla av klubben arrangerade singeltävlingar och ytterligare 6 valfria rundor. Scorekorten för dessa 6 valfria rundor kan du fotografera och skicka till [email protected] eller lägga i postlådan vid damernas sektion av anslagstavlan i klubbhuset inom en vecka efter rundan.

Eclectic innebär att du samlar dina bästa resultat per hål och tävlar alltså mot dig själv också! Du kan hela tiden förbättra dina resultat och det är ett jättekul sätt att peppa sig.

Du anmäler dig till denna HÄR eller direkt på MinGolf.golf.se. Avgiften är 100 kr för hela säsongen och du kan räkna dina resultat från den dag du anmält.

Birdietävling (13 maj – september)

Vi har också en rolig Birdietävling som går över hela säsongen.

Du noterar dina birdies på anslagstavlan med datum. Gör du flera birdies på samma hål och det inte får plats skriver du ditt namn på en ny rad. Då kan vi följa varandras resultat. För att dina Birdies ska räknas måste det vara från en runda registrerad på Min Golf.

Avgiften är 20 kr för hela säsongen och du kan räkna dina resultat från den dag du anmält dig vilket du kommer att kunna göra här när tävlingen börjar nästa säsong. Du kan anmäla dig HÄR!

Seriespelet i Stockholmsdistriktet

Damerna är också med i seriespelet, där vi har två lag D60 och D70. Finns det någon spelsugen dam inom dessa åldrar som vill vara med? Vi behöver fler som kan hoppa in vid behov, så hör då av dig till Susanna Blidholm, [email protected]<mailto:[email protected]>, som är ansvarig för D60 eller Ingrid Jägre som är ansvarig för D70, [email protected]<mailto:[email protected]>.

Annat än golf

Tillsammans med Klubbgemenskap planerar vi att arrangera Vinprovningar, mannekänguppvisningar, regelquiz, träningar och annat spännande. Ibland tillsammans med övriga medlemmar och ibland bara vi damer.

Ytterligare info kommer i nyhetsbrev varje månad eller på vår Facebooksida.

Och som sagt har du några tips, förslag och idéer hör gärna av dig till mig eller någon annan i styrelsen.

 

Ingrid Leitzler Palleschitz

Kontakta Ingrid